U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

3920 Lommel

Omschrijving

Betaalbaar kLein stukje grond in het centrum Lommel.

Betaalbaar klein / smal stukje grond in het centrum Lommel.

Ideaal voor starters!
Perceeltje te Brouwerijstraat 8 meter breed en gelegen in het RUP Hooge Stede (art 3) met als voorschriften;
één - of meergezinswoning, open, halfopen of geschakeld, max. 17m gelijkvloers en 12 m verdieping minstens 1/3 v/d voorgevel wordt opgericht op de voorgevelbouwlijn (= rechterbuur).
De rechterbuur is een HOB uit 1978. Garage in 2003 geregulariseerd op 0.20m van de PG; de linkerbuur is vergund in 2003 in gesloten bebouwing cfr de toenmalig geldende verkaveling V1505 (afsplitsing tuin van woning Lepelstraat). De visie van het RUP (p38 toelichtingsnota) is het behoud van het bestaande stedenbouwkundig beeld. Omwille van het randstedelijk karakter van de woonwijk wordt gesloten bebouwing niet toegestaan. Het is niet de bedoeling om een gesloten stedelijk bouwblok te creëren. Door geveltuintjes, geschakelde volumes, (zij) tuinstroken die af en toe tot aan het openbaar domein reiken wordt de residentiële woonstraatsfeer behouden.
De woning staat nu ook te koop en liefst worden beide kavels gelijktijdig te samen verkocht.

Bouwvoorschriften.
Gelet op bovenstaand planologisch context is het max. haalbare een geschakelde woning in HOB met linkerbuur. Dit betekent dat gelijkvloers mits een terugsprong van 3 m op de voorgevelbouwlijn een bebouwing tot tegen de beide perceelsgrenzen mogelijk is en op de verdieping tegen de linker perceelgrens (cfr gabariet buur) aangebouwd kan worden en tot op 3 m van de rechter perceelgrens (concreet een verdieping van slechts 4,5 m breed). Deze verdieping is dus zeer beperkt tot slechts 2 ruimten, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Door het gelijkvloers te laten schakelen is het totaal bouwvolume wel groot genoeg voor een kleinere woning gericht op de maatschappelijke evolutie naar kleinere , betaalbare woningen voor kleine gezinssamenstellingen (alleenstaanden of senioren....).


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Pellettieri Real Estate